A megszentelt élet zarándokútján

A megszentelt élet zarándokútján
Az újraébredt érdeklődés a "megszentelődés folyamata", a "megszentelt élet" és a "szentség" jelentése és jelentősége iránt a keresztyén életben fontossá és időszerűvé teszi a téma bármilyen tárgyalását. Ezek lényeges és állandó fogalmak a wesleyánus hagyományokban, de még külön jelentőséget is nyernek a mai teológiai irányzatok fényében. Ezért született ez a könyv és ezek a gondolatok, amelyek hitünk és gondolkodásunk néhány létfontosságú kérdését érintik.
 
A könyv elsődleges célja, hogy hangsúlyozza a bibliai alapokon nyugvó megszentelt élet dinamikus, befejezetlen voltát. Kapcsolatunk Istennel percről percre megélhető valóság, azonban ez a keresztyén megtapasztalás fordulópontjainak jelentőségét nem csökkenti. A megszentelt életút sajátos életmóddal jár, de szent utunk középpontjában Krisztus áll. Ahogy Thomas à Kempis megfogalmazta: "Jézus, az Út nélkül nem lehet járni." Vele és az Ő dicsőségére járjuk a megszentelt élet változatos, sokszínű zarándokútját.
 

A „megszentelt élet" és a „szentség" a „megszentelődés" időről-időre a keresztyén érdeklődés előterébe kerül. Különböző teológiai irányzatok kölönböző, válaszokat adnak ezekre a kérdésekre. Ez a könyv a wesleyánus hagyományok oldaláról közelíti meg a kérdést és próbál válaszokat találni a bennünk felmerülő kérdésekre.

Tartalom

A megszentelt életmód

A megszentelt életút állomásai

A szentség és a reménység egyensúlya

A megszentelt élet és a teljes megváltás

99 oldal, 140×200 mm, ragsztókötéssel

A könyv megvásárásolható itt

 

Tabs

Subscribe to A megszentelt élet zarándokútján